(publicerades på FB den 7 dec 2019)

Det brukar ju heta att ”Idag är första dagen på resten av ditt liv”.
Känns helt ok, när det samtidigt är första dagen då jag är tillbaka på jobbet efter julledighet.

Det är en lite märklig och delad känsla att efter 2,5 år som deltidsarbetande rektor och deltidsarbetande ordförande i en stadsdel nu åter kunna fokusera på mitt rektorsuppdrag på heltid. Självklart kan man inte vara neutral inför att lämna ifrån sig makten över nämnd, förvaltning och stad till någon annan – men det är en del av demokratins spelregler. Kan man inte bygga ihop en majoritet så får man agera i opposition.

Men det är också en ganska så härlig känsla att veta att jag på dagtid ska kunna fokusera på att utveckla en av Göteborgs mest spännande gymnasieskolor ytterligare tillsammans med skarpa och empatiska kollegor, medarbetare och inte minst elever.

Jag hoppas att alla ni som haft tunga förtroendeuppdrag – oavsett partifärg och nu lämnat över makten – har spännande och utmanande arbetsuppgifter framför er. Ni har alla varit med och utvecklat staden efter förtjänst och förmåga. Även om inte avslutet kom med stående ovationer och folkets jubel så vet åtminstone om detta att ni alla varit ovärderliga för det demokratiska systemets fortlevnad.

– Så är det slut med politiken nu då?
– Aldrig i livet.

Det är bara att inse att man är en folkrörelsemänniska, en folkbildningsmänniska – kort och gott en politisk varelse. Valresultatet var ingen höjdare och det finns mycket som ska repareras i tillit och förtroende mellan forna samarbetspartners. Men viktigast av allt är att vi har ett parti att ta hand om, utveckla, stärka och inte minst förbereda innehållsmässigt, prioriteringsmässigt och organisatoriskt inför valet 2022.
När man väl har börjat att tänka politik så slutar man aldrig 😁

Så första dagen på resten av mitt liv känns inte som ett nerköp, det känns som en spännande utmaning.

Life is good!