Jämlikhet

Reflektioner från Norra Hisingen (S)

En ny blogg – varför bry sig?

Foto: Magnus Lejhall

Foto: Magnus Lejhall

Hej

Det brukar vara så som man inleder ett brev, mail eller varför inte en ny blogg – hej på dig.
För många år sedan var jag en aktivt skrivande och läsande människa. Det var före jobbet som rektor tog över och läsandet reducerades till tjänsteutlåtande att plöja igenom på fritiden.

Sedan en månad tillbaka har jag fått möjlighet att axla det finaste uppdrag man kan ha. Det som stadsdelsnämndsordförande. Jag fick möjligheten att vara ansvarig för den organisation som ska ge innevånarna i Norra Hisingen möjlighet till bland annat skola, fritids, äldreomsorg, socialtjänst och dagis. Verksamheter som är själva grundbulten i välfärdssamhället.

I och med detta vill jag passa på att komma tillbaka till skrivandet. Jag vill dela med mig till dig om mina möten med medarbetare runt om i stadsdelen, om mina möten med medborgare. Funderingar inför och efter nämndmötena ska definitivt få plats. Sen kommer nog en och annan egen fundering om samtiden, samhället och politiken att slinka med.

Idag gör stadsdelen ett fantastiskt arbete utifrån de möjligheter som ges. Vi har många engagerade och duktiga människor bland de över tre tusen medarbetare som varje dag skapar alla stadsdelens nyttigheter. Det betyder inta att allt är perfekt eller att inget kan göras bättre, men det betyder att i grunden är verksamheten sund.

Håller du inte med mig eller tycker du att det vi tillsammans gör är bra? Vill du veta mer eller bidra med egna funderingar? Skriv själv. Och varför inte då i ett konmentarsfällt. Självklart är ordet fritt, men jag förbehåller mig rätten att stryka kommentarer som är nedsättande i sin natur, off topic eller innehåller personangrepp. Troll göre sig icke besvär.

Nåväl, på med bältet, starta motorn så kör vi.

1 kommentar

  1. Anna Lindström

    juni 6, 2016 at 8:06 e m

    Redan nyfiken på mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Jämlikhet

Tema av Anders NorenUpp ↑