Läser Göteborg direkt och kommer att tänka på skrönan om Marie-Antoinette där hon inför den franska revolutionens krav på bröd och rättvisa ska ha sagt ”Om de inte har råd med bröd – varför äter de då inte kakor?”

Frågan Till Axelsson (M) inför höjningen av kollektivtrafikavgiften lyder ”Hur ser du på risken att vissa inte kommer ha råd med månadskort?
– Det kommer säkert finnas dem som väljer bort. Då väljer man att gå eller cykla och det tycker jag är bra sätt att transportera sig. Det är både klimatsmart och effektivt.”

Följdfrågorna till Axelsson (M) borde varit – I vilka områden är det mer sannolikt att man påverkas i större utsträckning av höjning av kollektivtrafikavgiften? Var ligger dessa områden? Är det inte så att det är ganska så långt till centrum för boende i Angered, Bergsjön, Biskopsgården och Tynnered? Kanske till och med så långt att gå och cykla – inte minst på vintern – att det inte är ett alternativ?
Fast då kanske man hade fått svaret ”Om de inte har råd med kollektivtrafikkort så kan de väl äta kakor!”, och det hade inte sett så bra ut i text