(publicerat den 21 nov 2018)

Det är inte varje dag man känner sig upprymd när 200 seniorer kommer på öppet förmöte för att demonstrera mot upplevda försämringar.

Kort bakgrund. Stadsdelen dras med stora underskott. Vi har tagit beslut om översyn av samtliga verksamheter – däribland våra träffpunkter och verksamheten Livslust. Inga beslut har fattats ännu utan vi väntar på återrapportering.

Inför alla våra nämndmöten i stadsdelen har vi öppet förmöte innan. Det brukar komma mellan 2-15 personer som vill diskutera namnbyte på någon väg eller lekplatsers placering. Viktiga vardagliga frågor som påverkar och berör.

Igår gick 200 seniorer från Selma Lagerlöfs torg till Mötesplats Backa Brunsbo under talkörer (vi vill ha livsluft kvar), egenkomponerade sånger, demonstrationsskyltar och facklor för att samtala med några av oss som sitter i nämnden.

Det blev manifestuppläsning, appeller, frågor, påståenden, upplysningar och ett och annat skratt.

Att få alla dessa tankar tidigt i processen var ovärderligt.

Att som politiker få sig detta till livs. Att se den kraft som finns i folkrörelse. Att få möta medborgare i samtal om förväntningar, förhoppningar och farhågor är kort och gott det finaste man kan få vara med om.

Life is good